könyvelés ICSI könyvelőiroda

KÖNYVELÉS MINDEN SZINTEN elfogadható áron

header_op-com_sarga.jpg

j0430490.jpg

          HIDRO-BUILD  Kft,

                                                                 
                                 right_woman.jpg

 

HÁZ ÉPITÉS

A házépítéshez mindenki ért ez olyan mint a foci mindenki ért hozzá és bele is szól. A legtöbb estben beleszólnak a családtagok  rokonok ismerősök és persze a haverok. Az igazán érdekes az hogy nem akarunk szakemberhez szakemberekhez fordulni. Minek szentül meg vagyunk róla győződve mi is értünk hozzá. Egy kis tégla egy kis malter és már kész is az egész. Hát persze ha ilyen egyszerű lenne…..

Most pár dologra szeretnénk felhívni a figyelmüket hát ha segítünk. Persze ez nem szokott bejönni. Mi mégis megpróbáljuk.

Figyelem kezdjük……..

Az életünkben egyszer maximum kétszer kerülünk olyan helyzet, hogy házat keljen építenünk. Az esetek 90% -ban  csak egyszer. Tehát érdemes lenne mindenre figyelni, de minek értünk hozzá gondoljuk magunkban. A baj bekövetkeztekor már késő /ezt tapasztalatból írom / a lehető legjobb szándékkal sem lehet segíteni. Az esetek többségében ez a mondat szokott elhangzani „ a pénz nem számit” hát kérem…….

Az elfuserált házak esetében sok sók minden már nem pénz kérdés, hogy csak egyet említsek garancia.

A legjobb lenne ha újra és újra megpróbálhatnánk ötödszörre tizedszerre csak sikerülne. De erre sem idő sem pénz nincs / én aki a kenyerem javát megettem és főállásban csinálom talán ha harminc családi házat építettem /gondolják végig. A fenti kis bevezető után megígérem minden buktatót leírok.

 

TERVEZÉS   

 

A kedves megrendelőink leendő megrendelőink mind határozott elképzeléssel érkeznek. Azt mondták az Önkormányzatnál keressünk valakit aki lerajzolja nekünk. Mi önre gondoltunk mert azt hallottuk maga olcsó. A mi rajzunk alapján ez igazán egyszerű csak át kell rajzolnia és be is lehet adni. A túlnyomó többség oda sem figyel a tervezőre semmi de semmi nem érdekli csak a saját álma elképzelése. Pedig ha csak egy picit odafigyelne a tervezőjére mennyi de mennyi pénzt bosszúságot  lehetne megtakarítani.

 FONTOS

A telek övezeti besorolása nagyon de nagyon fontos. Ezt ma már az esetek többségében az interneten keresztül meg lehet nézni.

A telek fekvése is igen fontos, nem mindegy a leendő ház elhelyezése szempontjából.

A telek hol léte igen de igen fontos körülmény.

A  kedves megrendelővel tisztázni kell a leendő ház funkcióját használatát.

Mindezek után nekilehet állni a tényleges munkának.

FIGYELEM

Ne akarjunk flancosabb magasabb házat a szomszédunkénál.

Kiviteli tervet mindenképen rendeljünk. Ez megérne egy külön fejezetett. A kiviteli terv hiánya sok estben megnövelte a költségeket. A kiviteli terv költsége nem áll egyenes arányban a kiviteli költség növekedésével. A költségek növekedése egy külön fejezet lesz.

MOST ENNYIT FOLYAMATOSAN FOLYTATJUK-----------------à

 

A KIVITELI TERV

 

Az élet minden dolgában igyekszünk úgy eljárni mint elődeink tették szokták. A példa ragadós ha az elődeink /nagyszüleink/ nem rendeltek ezt azt akkor nekünk sem kell. „Minek azt.” Így vagyunk  a kiviteli tervvel is. A régieknek még terv sem kellet. Mégis felépítették  a házaikat. A dolog nem ilyen egyszerű. Minden de minden megváltozott. Az elődeinknek sokkal de sokkal könnyebb dolguk volt. Nem volt ennyi hatóság, hivatal illetve ha volt is nagyon egyszerűen mentek a dolgok. Ma már egy sima árajánlatot sem tudunk kérni a leendő kivitelezőnktől ha nincs kiviteli tervünk és egy hozzá tartozó költségvetés. Ugye abban egyetértünk az építkezéshez  három dolog kell  PÉZ PÉNZ PÉNZ  a többi már könnyű. Vagy mégsem……..? Már az engedélyezési terv is hatalmas költséget jelent nekünk. Természetes,hogy szeretnénk a kiviteli terv költségeit megtartani a házunkra költeni. Na de itt jön a 22 es csapdája sok esetben nem hogy takarékoskodunk hanem feleslegesen költekezünk. A kivitelező az építő nem tudja pontosan mit is kell/kellene tennie csinálnia. Nincs pontos terv információ csak szokás szó ami elszáll és utólag letagadható. Nem állunk mindig a mesterek mellett. Ők így meg úgy gondolják „ mi mindig így szoktuk” hányszor de hányszor hallottam Én ezeket a szavakat. Kiderül, hogy mi nem is ilyet szerettünk volna de már akkor késő. A vége mindig az, hogy ne keljen bontani belemegyünk valamilyen kompromisszumba pedig ez a leendő otthonunk halála. A végén már nem is hasonlít a házunk az eredeti tervre. Ez csak a kisebbik baj a PÉNZ a nagy baj. A végére ez a sok átalakítás technológiai változtatás a pénztárcánkat teljesen  üressé teszi. A KIVITELI TERV KÖLTSÉGE sokkal de sokkal olcsóbb lett volna…………..¨!!!!!!!!!! 

  op-com-logo.jpg

 

 

KÖNYVELÉSj0318168.gif     ADÓTANÁCSADÁS 

j0430490.jpg 

 

 

Ha egy könyvelő elnéz valamit, az akár súlyos milliókba is kerülhet egy vállalkozónak. Ugyanakkor rengeteg pénzt és időt takaríthat meg az, aki jól választ könyvelőt. Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesületének alelnöke azt ajánlja, hogy a regisztrált mérlegképes könyvelők hivatalos listájáról válasszon a vállalkozó, amely megtalálható a Pénzügyminisztérium honlapján (www.pm.gov.hu). Ezen a listán a címek, telefonszámok mellett arról is tájékozódhatunk, hogy a könyvelő milyen nyelvet beszél. Nem árt arra sem rákérdezni, hogy a könyvelőnek van-e felelősségbiztosítása, ez esetben ugyanis biztosítója megtéríti a hibájából okozott kárt. Sajnos, kevés könyvelőnek van biztosítása, s ők a drágábbak közé tartoznak.
Nézzünk szét a könyvelő irodájában, s különösen a könyvespolcának szenteljünk nagy figyelmet – hangsúlyozza Vadász Iván. Ha utóbbi roskadozik a közlönyöktől, jogszabálygyűjteményektől, szakirodalomtól, az a legtöbb esetben azt jelzi, hogy az illető rendszeresen követi a – kis túlzással – naponta változó jogszabályokat.
Nem mindegy az sem, hogy a könyvelő otthonosan kezeli-e a számítógépet (jó jel, ha van például e-mail címe). Sokkal kényelmesebb dolgunk van, ha például az APEH-hal elektronikusan kommunikálhatunk. Pláne, mivel a könyvelő a vállalkozó felhatalmazásával április elsejétől elektronikusan benyújthatja az adóbevallását.
A vállalkozás indításának pillanatában néhány adózási kérdéssel kapcsolatban nagyon résen kell lenni. Alaposan utána kell például járni annak, hogy a választott gazdasági tevékenységhez kapcsolódik-e valamilyen bejelentési kötelezettség. Ha például ingatlan bérbe adásával akarunk foglalkozni, akkor még az indulás előtt el kell döntenünk, hogy áfásan vagy áfamentesen akarunk tevékenykedni, mivel azt előre be kell jelentenünk az adóhivatalnak.
Az áfabesorolás megválasztásánál amúgy is nagyon kell vigyázniuk a vállalkozásoknak, mivel óriási adóhiányokat sózhatnak a nyakukba, ha rosszul választanak. Ennek természetesen akkor van tétje, ha a legmagasabb 25 százalékos áfakulcsnál kisebbről van szó.
Legelőször is a Központi Statisztikai Hivatal szolgáltatási jegyzékében kell utánanézni a tevékenység pontos besorolásának. Ezután következik a VPOP vámtarifajegyzéke. Annyi a dolga a vállalkozónak, hogy levélben leírja termékének vagy szolgáltatásának jellemzőit, s a VPOP válaszában megmondja, hogy mennyi az áfa.

MI IS  SZERETJÜK  A  KÁVÉT.

 

 

 

Könyvelőváltás

 Aki nincs megelégedve könyvelőjével, bármikor nyugodtan válthat, általános jelenség viszont, hogy a cégtulajdonosok akkor is megvárják az évváltást, ha tudják, hogy cégük nincs jó kezekben. Pedig nem egyedi eset, ha valaki nincs megelégedve könyvelője teljesítményével, szakmai tudásával, bizonytalannak látja az aktuális jogszabályokban, emiatt pedig a cégre bírságot szabnak ki (amely kárt esetleg a könyvelő nem is hajlandó megtéríteni), vagy ha a megbízott szakember adatokat, tényeket „tart meg magának”, vagyis nem ad tájékoztatás a cég helyzetéről, eredményéről. A jó könyvelő onnan „ismerhető fel”, ha a vállalkozás által az adott pillanatban elért eredményről többször is tájékoztatja az év folyamán ügyfelét, aki december közepén már a várható eredménnyel és az adóterhekkel is tisztában lehet. Ha mindezzel nem találkozunk, akkor okkal elégedetlenkedhetünk könyvelőnkkel, viszont a cég működőképességét emiatt nem lehet kockára tenni: váltsunk tehát év közben könyvelőt! S hogy mi alapján válasszunk új pénzügyi szakembert? Egy biztos: ne hely alapján - ne feltétlenül a legközelebb eső könyvelőiroda mellett tegyük le a garast! Mint ahogy vásárláskor is azt a boltot, áruházat választjuk, ahol a legjobbnak tartjuk a minőséget, úgy e téren se legyen más szempontunk. A feljebb írtak talán mindenkit meggyőztek, miért is nem lehet ez a legfőbb szempont…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 17
Heti: 2
Havi: 145
Össz.: 21 848

Látogatottság növelés
Oldal: Ismertető
könyvelés ICSI könyvelőiroda - © 2008 - 2024 - bogoly.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »